sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luukku 4: lempijoululauluni

Mulla on Spotifyssa oma joulusoittolista, jota saan alkaa kuuntelemaan marraskuun puolivälin (eli synttäreitteni) jälkeen. Tänä vuonna tuon soittolistan korkkaamista venytin aika pitkälle, ihan marraskuun vikoihin päiviin saakka. Mutta nyt on joululaulut raikuneet paljonkin ja tästä eteenpäinkin uskon kuuntelevani joululauluja lähes tulkoon joka ilta - tai ainakin vähintään joka toinen. Joulunodotusaika on niin lyhyt, että tuosta ajasta pitää mun mielestä ottaa vaan kaikki irti - niin koristeiden kuin näiden joululaulujenkin osalta.
   Joulusoittolista tulee siiis pyörimään Spotifysta niin ruokaa laittaessa, opparin kirjoittamisesta ja muista koulujutuista taukoa pitäessä, kynttilän loisteessa glögiä juodessa, lahjoja kääriessä...oikeastaan aina silloin, kun on vain mahdollista ja siltä tuntuu. Joululaulut kun luovat perusmelankoliseen suomimusagenreen vaihtelua ja ihanan kutkuttavaa odotuksen tunnetta...kohta se joulu tulee!
   Tuolle mun Spotifyn joululaululistalle ovat päätyneet mulle kaikista rakkaimmat, hauskimmat ja hartaimmat joululaulut. Biisejä löytyy siis laidasta laitaan, Jope Ruonansuun Pakollisesta joulusta Vesa-Matti Loirin äärimmäiseen klassikkoon eli Sydämeeni joulun teen asti. Mukaan mahtuu myös paljon lapsuuden suosikkeja, mutta muutama kappale on tullut tutuksi ja muodostunut rakkaaksi vasta opiskeluvuosien aikana - osin koulukavereiden ansiosta. Päätinkin siis tämän päivän postausluukkusessa esitellä teille muutaman joululaulun tuolta soittolistaltani!


 
 Tulkooon joulu

Kuulin ensi kerran ala-asteen kolmannella luokalla. Ihastuin, rakastuin ja niin ensimmäinen ehdoton lempijoululaulu oli löytynyt. Spotifyn listalta laulu löytyy Robinin versiona.


 

Joulupukki matkaan jo käy 

Tätä laulua äitini sai soittaa lapsuuden joulunaikoina jatkuvasti pianolla - ainakin, jos se olisi ollut minusta ja veljistäni kiinni. Ja kyllä mä edelleen pyydän perheemme pianisti-äidiltä tätä kipaletta soitettavaksi joululauluhetkinämme. Ihan sama, vaikka olisi kuinka vaikea biisi tahansa. Tätä ilman ei joulu tule!



 Taivas sylissäni

Tämä tuli muutama vuosi sitten Kauneimpien jouluaulujen lehtiseen. Meillä kävi yhdessä äitini kanssa vähän samalla tavalla kuin mulla sen Tulkoon joulun kanssa. Yksi rakkaimmista joululauluista ehdottamasti. Suvi Teräsniskan versio on ihastuttava!



Suutari ja vieras

Spotifylistaltani tämä löytyy Samuli Edelmannin versioimana, mutta yllä oleva Jaakko Löytyn alkuperäisversio ei ole paljoa huonompi sekään! Suutari ja vieras on tullut lempijoululaulujeni joukkoon pikku hiljaa. En edes muista mistä tämän olen kuullut ensimmäistä kertaa. Mutta ei sen väliä, hyvä tämä on - ja sanomakin niin ihana! 



Sydämeeni joulun teen

Kai tämä nyt on jokaisen suomalaisen yksi lemppari? Vesa-Matti Loirin versiona tietysti. Enempää esittelyjä ja perusteluja tämä laulu tuskin kaipaa.



Tonttu

Myös Loirin versiona, kiitos! Ja niin, tämäkin on niitä lauluja, jonka olen kuullut ensimmäisen kerran äitini soittamana ja laulamana lapsuudessani. Tämä on vain niin taianomaisen jouluinen kappale. Ja niin suomalainen.


Katso minuun

Kiitos AMK-ystävieni, löysin tämän Pekka Laukkarisen levyttämän laulun ekana opiskeluvuotenani. Eihän tähän voinut olla rakastumatta! Etsikää tämä kappale ehdottomasti Spotifysta, Youtubesta löytyvä liveversio ei anna sille täyttä oikeutta.  Uskovana ihmisenä kaikki kristillisyyteen ja kristillisen joulun sanomaan liittyvät kappaleet vain sykähdyttävät. Sillä siihen sanomaan itse uskon. Tämä kappale on niin kaunis, toiveikas ja upea sekä täynnä rakkautta!

Mitkä on teidän lempijoululauluja? Löytyykö kenties samoja kuin täältä?

~ Roosa ~

2 kommenttia:

  1. Ihania joululauluja kaikki tuossa ylhäällä. Alkoi heti laulattamaan, kun aloin niitä kuunnella. Lempparilaulua minun on tosi vaikea niistä valita, kaikki yhtä ihania.
    Kirjoittelin Ainolle tuosta ip-porukan mahdollisesta tapaamisesta. Hän olisi siinä aktiivisesti mukana ja tykästyi myös Tampereeseen tapaamispaikkana. Liitolla on ollut kiireistä aikaa ja tietysti joulu tekee kiirettä vähän jokaiselle, joten keväämmällä sitten. Pitäisi varmaan laittaa esille joitain ehdotuksia sopivasta viikonlopusta.
    Ensi viikolla itsenäisyyspäivä, jouluun liittyvää ohjelmaa kaupungilla erilaisia, konsertteja js myyjäisiä esimerkiksi, niin valmistaudutaan joulun viettoon. Töissä perheistä kasvava määrä on ei-kristittyjä, meidän tehtävänä on oikealla tavalla toimia erilaisten perheiden kanssa, kunnioittaa erilaisia uskontoja ja tapoja. Kiinnostavaa.
    Hyvää adventin aikaa, terv. Tuula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että samoja suosikkeja löytyy! Tuo on myös totta, että työelämässä ei enää kristillisten joululaulujen kuunteleminen ole itsestäänselvyys. Monikulttuurisuus taitaa olla nykyajan työelämän trendisana.
      Kuulostaa hyvältä tuo IP-tapaaminen ja sen ajankohta. Kyselyä varmaan kannattaa heittää tuonne FB-ryhmään. Minä voin luoda myös kyselyn sinne, jos ilmoittelet mahdolliset päivämäärät. Jäädään jännityksellä odottamaan, milloin päästäisiin näkemään isommalla porukalla! :)

      Ihanaa joulunodotusta ja huomista itsenäisyyspäivää myös sinne Turkuun! :)

      Poista

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3