torstai 29. joulukuuta 2016

Joulukoti

Miltä meidän joulunajan koti näytti? Otin hieman kuvia, jotta tekin pääsette siitä näin jälkikäteen nauttimaan. Jokaista huonetta en lähtenyt kuvailemaan, muuten tämä postaus olisi kilometrin mittainen. Mutta uskon, että pääsette näilläkin kuvilla hyvin tunnelmaan. Meidän joulukotimme, olkaa hyvät!





Tänä vuonna tontut valloittivat meillä periinteisesti eteisen ompelukoneen päällisen sekä piha-aittamme, kuten jo ennen joulua paljastin. Tontut on omin käsin askarreltuja, mukana on punalakkeja niin kultaiselta 90-luvulta minun, äitini ja veljeni askarteluina kuin viime vuosien aikana pikkusiskojeni taiteilemina. Siskoillani on siis jo muodostunut pieneksi perinteeksi se, että he hipsivät joulukuun puolivälin tienoilla naapuriin askartelemaan siellä asustelevan ihanan käsityöihmisen kanssa. 
   Oli myös pakko ottaa kuva pikkusiskojeni huoneesta. Olivat ottaneet viime vuonna saamamme joulukortit uusiokäyttöön ja taiteilleet äidin kanssa sinne ison tonttutaulun. Mun mielestä tosi kiva DIY-idea! Siskoilla on siis huoneessaan IKEAsta ostettu vähän erilainen pleksistä tehty ilmoitustaulu. Yleensä pleksin taakse ovat päätyneet piirustukset ja lukujärjestykset, mutta jouluksi ne taisivat lentää koulupöydän laatikoiden uumeniin.  ;)






Meidän joulukotiin kuuluvat myös ehdottomasti enkelit, joita äiti on keräillyt monen monen vuoden ajan. Yleensä äiti laittaa samat koristeet aina samalle paikalle, mutta nyt hätkähdin, sillä kaikki kauniit enkelimme löytyivätkin pianon päältä. Muut koristeet olivat onneksi tutuilla ja entisillä paikoillaan. (Niin kuka tässä on kaavoihin kangistunut?)






Ja se tärkein tunnelmantuoja, joka kertoo joulun olevan täällä. Kuusi. Äidin itsensä tarkoin koristelema. Eikä siitä mihinkään pääse - hieno on, vaikken itse saanut siihen pallon palloa laittaa. Meillä on mun mielestä joka vuosi se hienoin ja upein kuusi, minkä olen koskaan elämässäni nähnyt. Niin tänäkin vuonna.


Tässä oli vähän maistiaisia meidän jouluisesta kodistamme ja viimeinen jouluaiheinen postaus tälle vuodelle (unohdin kuvata jo käyttöön päässeet lahjat, hyvä mä!!). Miten teidän kotinne koristellaan joulua varten - tonttuja, enkeleitä, punaista, sinistä, vihreää vai kentis mustavalkoista?

~ Roosa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3