tiistai 26. toukokuuta 2015

Uusi nimi

Blogi on nyt saanut uuden ulkoasun (joka elää vielä vähän aikaa muutostilassa) sekä uuden nimen, joka onkin ehkä se suurin muutos. Miksi uusi nimi? Mikä on tarina sen takana?
   Oikeastaan päätös uudesta nimestä syntyi varsin spontaanisti. Uusi banneri oli jo pitkään ollut to do -listalla, mutta uusi nimi oli oikeastaan hetken mielijohde. Olin lenkillä äidin kanssa ja se vain tupsahti päähäni. 
   Entinen nimi Kaiken takana on nainen ei ollut millään tavalla huono. Sen valitsin lukijoiden ehdotuksista, kun järjestin edellisessä blogissani vajaa kaksi vuotta sitten uuden blogin nimikilpailun. Pidin nimen ideasta. Nimi ei oikeastaan ollut missään yhteyksissä niiden kahden miehen laulamaan iskelmäkipaleeseen. Kaiken takana on nainen merkitsi minulle sitä, että en ole ensisijaisesti vammainen, vaan nainen. Nainen, joka asui omillaan ja päätti omasta elämästään. Naamion takaa löytää aina ihmisen. 


   Uusi nimi on sana edellisestä blogini kuvauksesta - vammastaan huolimatta kokonainen. Olen aina rakastanut sanaleikkejä ja ajattelin jo silloin sanan kokonainen kahdella tavalla. Elämässäni on tapahtunut paljon. Se on ollut varsinainen seikkailu, johon on mahtunut runsaasti koskenlaskuja, niitä vaikeimpiakin. Mutta tähän seikkailuun on mahtunut onneksi paljon hyvääkin: tärkeimpinä ne ihmiset, jotka ovat pysyneet rinnallani kaikesta huolimatta. Elämäni vaihtelevasta maastosta huolimatta olen pysynyt kokonaisena. Niin fyysisesti kuin henkisesti. Monta kertaa olen tosin ollut hajoamispisteessä kaikin mahdollisin tavoin, mutta ehjänä ollaan säilytty.
   Kokonaisesta voi myös erottaa kaksi sanaa: koko & nainen. Haluan, että blogini on aito ja näyttää kaikki elämäni puolet (tai ainakin sen verran, mitä blogin kautta voi antaa). En halua antaa puolta sydämestäni ja motivaatiostani vaan koko setin. Jos blogin kirjoittamisessa haluaa kehittyä, mutta antaa vaan puolikkaan itsestään, ei kehitystä tule ikinä tapahtumaan. Nainen-sanan merkitys on varmaankin ilmeinen: edelleen olen nainen, ihminen. Niin kuin uusi blogin kuvauskin sen toteaa - vamman takaa löydät ihmisen. Pitää vain osata katsoa ja nähdä oikein. Nainen-sana kantaa myös osan vanhaa blogin nimeä Kokonainen-blogiin. Sisältö ei siis ole muuttumassa nimivaihdoksen myötä. Edelleen täällä pääset lukemaan ajatuksiani ja kokemuksiani vammaisuudesta, ystävyydestä, koulunkäynnistä, kosketuksista työelämään...ylipäätään elämästä.

Mitä mieltä siellä ollaan nimen vaihdoksesta tai ulkonäöstä? Tuntui hiukan oudolta vaihtaa nimi (varsinkin kun uusi nimi vain tupsahti päähän), mutta eiköhän tähän totuta. Pidän ehdottomasti blogin uuden nimen merkityksellisyydestä. Lisäksi sen ytimekkyys tuo oman plussansa pakettiin. Sain myös omasta mielestäni blogin ulkonäöstä ihanan freesin. Uskon, että nämä muutokset tuovat ihan uudenlaista boostia kirjoitteluun. Ihanaa viikonjatkoa!

~ Roosa ~

2 kommenttia:

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3