lauantai 16. toukokuuta 2015

Herkkusuklaakakku



Jos mun tekee mieli suklaaakakkua pienellä vaivalla, käytän tätä ohjetta, mikä löytyi äitini kokoelmista. Taikina on helppo tehdä, edes sähkövatkainta ei tarvitse, eikä oikeastaan pidäkään käyttää. Kierrevatkaimella (tai vaikka kuvien tapaan puuhaarukalla) pärjää hienosti! Taikina on valmis alta vartissa, taikina hyvää ja niin on itse valmis kakkukin! :)
   Tätä suklaakakun ohjetta aloin käyttää reilu vuosi sitten enemmän. Ystäväpiiriini tuli kaikinpuolin herttainen Stella, mutta mitä tahansa ei tapaamisten aikana herkkupöytään voinut laittaa. Tarjottavien piti olla gluteenittomia. Pähkäilin ja pähkäilin, mitä voisin tarjota. Sellaista, mikä maistuisi myös omaan suuhun. Kokemukseni gluteenittomista herkuista kun eivät olleet olleet mitenkään naminami-elämyksiä. Sitten muistin äitini ohjeen ja päätin testata, muuttaisiko tuo suklaakakun ohje mielipidettäni.
   Todellakin muutti! Kun ekaa kertaa nuolin tuon suklaakakun taikinakulhon rippeet, sulin kyllä rakkaudesta tuohon ohjeeseen. Valmistin myös läksiäisiini tuota samaista kakkua viime elokuussa juurikin gluteenittomana Stellan vuoksi. Muut, joille "normaaleistakin" jauhoista valmistettu kakku olisi käynyt, olivat ensin vähän epäileväisiä kakkua kohtaan, mutta pian tuota herkkua jo santsattiin lisää. Kukaan ei olisi todellakaan uskonut kakun olevan gluteeniton! 
   Koska kyseessä on mielestäni äärettömän hyvä herkku mihin tahansa tilanteeseen ja juhlaan, päätin jakaa tämän suklaakakun ohjeen teillekin. En laittanut gluteenittomista jauhoista mitään merkintää ohjeeseen, koska - luonnollisestikin - kakun voi valmistaa myös perusvehnäjauhoista. Mutta voin taata, että jos vieraiksi tulee joskus gluteenittomia tarjottavia vaativia vieraita, tässä on menestys, josta jokainen nauttii!









SUKLAAKAKKU

Ainekset:

125 g margariinia
1 dl jauhoja
½ dl maizenajauhoja
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

1. Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele ja jauhota vuokan reunat (vuokan halkaisija n. 25 cm).
2. Sulata margariini ja jäähdytä sitä hieman
3. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
4. Vatkaa munat ja sokeri ja lisää rasvan kanssa kuiviin aineisiin. Älä sekoita liikaa ja liian voimakkaasti; riittää kun aineet sekoittuvat keskenään. Kuohkeaksi taikinaa ei siis tarvitse saada.
5.  Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasossa n. 30 minuuttia.
6. Jäähdytä kakku. Jos käytit irtopohjavuokaa, kumoa kakku ja poista leivinpaperi.
7. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.



NAMSKIS!

~ Roosa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3