sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ostoslistalla kamera

Auttakkee, auttakkee ihmiset! Eli oon tullut siiheen tulokseen, että on se kunnon kamera vaan hankittava, että saisi oikeasti laadukkaita kuvia niin blogiin kuin vaikka Ifolorille tilaukseen. Mun kännykän kamera on kyllä ihmeen hyvä. Sitä ei kuitenkaan kiellä kukaan, etteikö kunnon järkkäri olisi vaan se paras.
   Nyt jos siis siellä on kameraihmisiä, niin kertokaas. "Tavallinen" järkkäri vai riittääkö ihan viime vuosina markkinoille tulleet minijärkkärit? Itse olisin kovin kiinnostunut tuosta minijärjestelmäkamerasta, koska se ois kätevämpi käyttää. Mun vasen, heikompi käsi on välillä hankaluuksissa noitten isompien mötiköitten kanssa. Kokemusta on muutaman kuvauskerran verran. Varmastihan käsi harjaantuisi isokokoisemmankin kameran kanssa, en epäile yhtään. Siinä vaan menisi hetki.
   Se sitten, mistä rahat moiseen, on uusi kysymys. Mun tonttujen rahatilanne on hieman huono, kun äidille piti ostaa uusi läppäri (ja mä itkin vaan oman koneeni huoltoa..kröhöm kun hävettää) ja pienemmälle veljelle piti ostaa silmälasit. Kivasti siis tällein joulun alla. Veronpalautukset menee kyllä ihan elämämiseen ja omiin joululahjaostoksiin. Toinen mummu antoi joululahjarahaa kyllä enemmänkin, mutta tarviin uuden maton ja oishan toi ulkoinen kovalevy kanssa kova sana. Niin ja siivoustarvikkeita pitäis kanssa uusia. Voi että kun rakastan sinua, opiskelijabudjetti! Mutta kyllä mä sen kameran hankin ensi vuoden puolella, mä lupaan! Siinäpä uuden vuoden lupausta kerrakseen ;)



Kertokaas, asiasta paremmin tietävät!

~ Roosa ~

4 kommenttia:

  1. Joo kyllä välillä nii v*tuttaa tää pieni budjetti, varsinkin kun tulee yhtäkkisiä rahanmenoja :(

    Mulla on Canonin EOS 600D järkkäri joka on kyllä ihan paras, harmi vaan ettei enää myydä ku tuli just uus 700D joskus viime keväänä :D Minijärkkäreistä ei mittää hajua mutta luulisin semmosen olevan kätevä! Itellä tuo valokuvaus sen verran kova kiinnostuksen kohde et ostin sit ihan kunnon järkkärin et saan siihen kunnollisia objektiivejaki. Mut en vois vaihtaa ikäpäivänä järkkäriä digikameraan. :'D Merkistä valitsisin Canonin tai Nikonin, ehkä kuitenki Canon ku Nikon on enemmän ehkä ammattilaisille ja sen takia monimutkasempi. Oma kamera makso 600e aikoinaan et rahaa kyllä saa menemää jos hyvän haluaa... :D En tiiä minijärkkärien hintoja, mut onhan sitten myös Canonilla se EOS 1200D "halpisjärkkäri" joka on joka teinillä. Se maksaa ehkä 300e? Suosittelen opettelemaan käyttään manuaalisia asetuksia järkkärillä eli valitseen valotuksen ja aukon ite. :) Ite en käytä automaattia ollenkaan ku menee hermot, se on ihan koko ajan laittamassa salamaa päälle... D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti neuvoista! Tuleehan noi opintolainat tossa tammikuussa :'D Tai ainakin vois pistää osan siitä säästöön kameraa varten. No, täytyy tässä miettiä säästösuunnitelmaa...

      Poista
  2. Olympuksen minijärkkärit on pyöriny tapetilla viime aikoina! Joten itse varmaan lähtisin sellasta kokeilemaan :) Oon kaikista blogeista missä se on käytössä niin lukenu vaan hyvää! Itselläni on Nikonin perusjärkkäri, mutta käsittääkseni tolla Olympuksella saa melkein saman tasoista jälkeä kun järkkärillä, jos niitä osaa käyttää. :) Ja onhan se pieni koko kätevä myös mukana kuljettamisessa! Joten täältä peukut sille!

    VastaaPoista

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3