torstai 21. heinäkuuta 2016

Viikko veljen kanssa

Enpäs sitten ehtinytkään raapustelemaan "loppuviikosta", niin kuin lupasin. Mutta tässä ollaan, kesäopinnot paketissa ja vain opinnäytetyön teoriaosuus edessä. Ennen kuin jumitun tuohon tulevaan oppari-operaatioon totaalisesti, haluun kertoo, et viime viikko oli aika huippu!


Eli viime maanantaina sain mun veljen kyläilemään luokseni tänne Ylivieskaan. Tää oli sovittu jo keväällä ja me molemmat ootettiin tätä vierailua tosi paljon. Porukat heitti pian 14-vuotiaan veljeni sekä loput Jämsään jääneet tavarani luokseni ihan autolla, sillä veljeni on viimeksi matkustanut junalla viisivuotiaana. Ei ehkä ois yksin junalla matkustaminen yhdellä vaihdolla luonnistunut veikalta?


Veikka oli täällä maanantaista perjantaihin. Noihin viiteen päivään mahtui kyllä kaikenlaista kivaa. Äksöniä riitti oikeastaan niin paljon, että jalat oli totaalisen rikki ja poikki perjantai-iltapäivään mennessä. Ehdottomat viikon kohokohdat olivat geokätköilyreissut Ylivieskan kesäöissä sekä päiväreissu Kalajoelle keskiviikkona ystävieni seurassa. Oli eka kerta, kun kävin itsekin Kalajoen hiekkasärkillä ja voi että, mitkä maisemat!! Ihan kuin jostain Tjäreborgin mainoksesta, ei tuntunut olleskaan siltä, et oltais Suomessa sen hiekan ja veden määrän keskellä. Eikä merivesi ollut edes kylmää, vaikka tuuli olikin melkoinen. 


   Myös Ylivieskan kirkon raunioilla tuli käytyä ekaa kertaa kunnolla palon jälkeen. Hienon idean seurakunta oli kehittänyt: raunioille oltiin pystytetty ulkoilmakirkko, jossa voidaan pitää esimerkiksi kesähartauksia. Oli aika pysäyttävä, mutta hieno näky.
   Perjantaina lähdettiin sit kohti Jämsää - myös minä, sillä lauantaina oli mun serkun ja hänen kumppaninsa ihanan ihanat häät. Ne kruunas kyllä viikon täydellisesti ja tän viikon saikin aloitella hymy huulessa palaamalla takaisin omaan kotiin Ylivieskaan. Viime viikko vaan oli paras pitkään aikaan! :)
   En lähde nyt enempiä kirjoittelemaan, sillä uskon pitkästä aikaa kuvien voimaan ja annan niille luvan puhua puolestaan. 






 





Huippuu pian alkavaa viikonloppuu - muistakaa nauttii näistä kesäkeleistä, kun niitä vielä on! :)

~ Roosa ~

2 kommenttia:

  1. Hienoja rantakuvia, eikä ole tarvinnut lähteä kauas niitä etsimään. Ja tuo kirkon alue on laitettu hienoksi, kiinnostavaa seurata sen tulevia suunnitelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuula! :) Saa nähdä, päästäänkö uutta kirkkoa rakentamaan vielä sinä aikana, kun suoritan opintoja loppuun täällä Ylivieskassa...

      Poista

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3