sunnuntai 29. toukokuuta 2016

18 x täydennä lause


En ymmärrä...miten vedän puoleeni ihmisiä, joista lopulta joudun päästämään irti. Ihmisiä ja ihmissuhteita, joissa joudun satutetuksi ja joista joudun lähtemään, etten itse satuttaisi toista (huomaa epäitsekkyyteni). Lankean tähän samaan lankaan aina vain uudestaan ja uudestaan. Enkä todellakaan ymmärrä sitä, mistä näitä tyyppejä riittää.

Seuraavaksi ajattelin...lähteä varmaankin lenkille, mikäli ei ala satamaan. Sitten keitän päiväkahvit.

Viime aikoina...olen pohtinut paljon elämää ja sen rajallisuutta - ja sitä, kuinka se ei ole meidän käsissämme. 

En osaa päättää...varsin usein jätskikiskalla eri pallomakuvaihtoehtojen väliltä. Yritänkin aina vaivihkaa saada kaverit tekemään päätöksen puolestani.

Muistan ikuisesti...ne hetket, jolloin olen kokenut jonkun minulle tärkeän ihmisen kanssa jotain merkittävää. Saavuttanut luottamuksen. Auttanut hädän keskellä. Luonut toivoa. Voittanut vaikeuksia. Nauranut vedet silmissä. Halannut ja pitänyt kiinni.



Päivän paras juttu...kun taas illalla kaikki perheenjäsenemme ovat kotona ja linnoittaudumme olohuoneeseen kukin omalle paikallemme katsomaan yhdessä digiboxin tallentamia lemppareitamme.

Noloa myöntää, mutta...nukun edelleen yökaverit kainalossa. Molemmat ovat kirahveja. Ihana sekä uusi, kaverini virkkaama ja siskoiltani nimen saanut Lilja loikoilevat sängylläni päivisin, pääsevät viereeni iltaisin ja löytyvät aamuisin lattialta.

Viikko sitten...oli sunnuntai, niin kuin tänäänkin. Aivan tavallinen päivä ilman aikatauluja.

Kaikista pahinta on...tietämättömyys ja epävarmuus. Se vaan syö ihmistä, oli kyse mistä asiasta tahansa.

Salainen taitoni on...yrittää kohdata toinen ihminen hänen taustoistaan ja ihmisyydestään käsin. Uskon vahvasti olevani erityisherkkä ihminen ja se on auttanut minua paljon, mitä tulee ihmissuhteisiin. Tietysti se on myös välillä tuottanut paljon tuskaa, mutta lopulta olen onnistunut kääntämään sen vahvuudekseni. 



Jos saisin yhden toiveen, niin se olisi...se, että nämä maailman rauhaa uhkaavat globaalit kriisit ja ongelmat (esim. pakolaiset, ilmastonmuutos yms.) saataisiin hallintaan korrektisti, hallitusti ja sopuisasti toisiamme kunnioittaen.

Minulla on pakkomielle...viedä kaikki aloittamani asiat hyvin ja kunnialla loppuun saakka. En tee mitään puolivaloilla. Jos tiedän, että voin tehdä jonkun asian paremmin, niin silloin teen sen paremmin. Tiedän esimerkiksi palauttavani opinnäytetyöni vasta sitten, kun olen tehnyt sen eteen kaikkeni ja pystyn seisomaan selkä suorana sen takana.

Söin tänään...ranskalaisia ja kalapuikkoja. Kunnon einesmössöä, mutta välillä jokainen ansaitsee kunnnon roskaruokapäivän.

Ärsyttävintä on...kun ei osata itse katsoa peiliin, vaan etsitään syitä ja seurauksia vain toisista ja heidän tekemisistään.

Tekisi mieli...keskustella jotain oikein syvällisiä jonkun ystävän kanssa. Pohtia elämää, sen lainalaisuuksia, oikeutta ja vääryyttä sekä samalla parantaa taas hiukan tätä maailmaa. 



Minusta on söpöä...kun isi sanoo välillä jotain hupsua näyttääkseen huolenpitonsa ja välittämisensä meitä lapsia kohtaan. Kun puhuimme siitä, milloin kouluni loppuu ja että lähtisin Jämsään vasta viikko sen jälkeen, hän kysyi, onko minulla kavereita siellä sitten laisinkaan. Ilmeisesti oli huolissaan, etten kokisi oloani yksinäiseksi. Viikossa? Minä, parikymppinen aikuinen ihminen, jolla oli lista tekemättömiä tehtäviä TO DO -listalla? Joka on aina nauttinut omasta seurastaan, varsinkin pitkän ja ryhmätyöpainotteisen lukuvuoden jälkeen? Ehei, en minä ehtinyt yksinäisyyttä potemaan. Ja kerrottakoon, että puolet viikosta kului kavereiden seurassa, joten ehdin tehdä vain puolet (ja pakolliset) tehtävälistaltani.
   Toissaaamuna hän taas pyysi, josko minä tai vaihtoehtoisesti veljeni voisi tulla hänen seurakseen katsomaan yhden jakson hänen lempisarjastaan. Lopulta tuijotimme Murhaa Paratiisissa sitten kaikki kolme, jottei isin tarvitsisi tuijotella tv:tä yksinään. Laatuaikaa meille isoille lapsille? 

Olenko ainoa, jonka mielestä...se, että elämä kulkee tavallisesti omia raiteitaan, eikä siinä oikeastaan tapahdu mitään ihmeellistä, on parasta?  


Tässä mun lauseet. Mitkä ovat teidän?

~ Roosa ~



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3