sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Treeniä ja tuloksia


Oisi jälleen aika palata treenikatsauksen äärelle. Kun sain nyt sellaisen käsityksen, että nämä tällaiset postaukset teitä kiinnostaisivat. Onhan edelleen näin?
   Tässäpä puolivuotiskatsaukseni: Tammikuussa salilla lähdettiin käymään ja toukokuun puolessa välin kävin vikaa kertaa ennen kuin pistin salisopparin tauolle kesän ajaksi. Töiden vuoksi kun olen tiiviisti Seinäjoella niin siinä ei paljoa kerkeä puntteja nosteleen. 
Mun punttikerrat pysyi aika vakiona n. 2krt/viikko. Joinain viikkoina lisäksi tuli fysioterapia, joka oli aikamoista menoa tuolle jalkapuolelle. Hiki nousi vähemmästäkin pintaan. 
   Taukoja tuli muutamaan otteeseen salilla käymisestä. Yksi syy oli flunssa, jonka jälkeenkin oli hyvä pysytellä rauhassa muutaman päivää. Sitten oli talvi- ja pääsiäislomaa. Nyt sitten salikortti alkaa piippailla vasta elokuussa, joten kuntoa olisi hyvä pitää kuosissa jotenkin näin kesälläkin. En halua todeta salilla syksyllä, että painoja pitää vähentää ainakin 10 kiloa, että rauta alkaa nousta! ;D 
Kesällä aion kahvakuulailla niin usein kuin vain mahdollista. Leireille en todellakaan ala kuulaa raahaamaan, eikä siellä mitään ehtisikään tekemään treenauksen saralla. Toukokuussa Jämsässä pari kertaa viikossa tein tunnin kahvakuulatreenit ja vikana välipäivänä Ykassa tein sellasen reilun puolen tunnin sykettä nostattavan pikatreenin. Seuraavan kerran kahvakuula saa kyytiä juhannusperjantaina, kun odotan pyykinpesukoneen pysähdystä, että voin lähteä mökille. Isommin aikaa kuulailulle onkin kesätöiden jälkeen loppukesästä, jolloin työt loppuu ja virallinen loma alkaa. Elokuussa salille palailenkin jännittävin fiiliksin: pysyikö se kunto edes suurin piirtein samana?

 Sitten kehityskuvien vuoro.
 Eka tammikuulta treenien alkaessa, toinen maaliskuussa ja vika parin viikon takaa.




Näyttää kehitystä kuitenkin tapahtuneen jonkin verran. Maha ei oo enää löllö, vaan oikeesti näkee, että se on kiinteytynyt - vatsalihasliikkeitä ei oo väännetty turhaan! Viimesessä kuvassa vaan eri housut (matalampi vyötärö) niin näyttää ihan siltä, kuin ois jäätävät jenkkakahvat :D Oikeesti kylkilihaksetkin on vaan vahvistuneet kun on treeniä tullut tehtyä. Suurimman muutoksen huomaa jaloissa. Nyt kun on tehty reisien ojentajia ja vahvistajia, niin reiden ympärys on kyllä kasvanut ja farkkuja saanu välillä hyppien vetää jalkaan useamman tovin :D





Kuitenkin sivusuunnasta näkee, ettei kyseessä ehkä nyt oo jenkkakahvoja, koska kehittymistä on tapahtunut. Sori muuten, en ehtinyt nyt vääntää näistä uusista kuvista kollaaseja töiden vuoksi. Toivottavasti ei hirveästi häiritse. Yritän muistaa värkätä näistä kollaasit sitten kun syksyllä jatketaan taas salin puolella!
   Häiritsevänä tekijänä mun loppukevään treeneissä oli lisääntyneet niskaperäiset päänsäryt. Niihin joutui useasti ottamaan relaksantit, joten homma meni vähän reisille, kun ei pystyny oottaan lihasten normaalia palautumista. Nyt kävnkin ennen tätä Seinäjoki-proggista muutaman kerran hierojalla ja voi että kun teki terää. Aion säästää kesätöistä sen verta, että pääsen sit syksylläkin käymään Ykassa urheiluhierojalla kerran kuussa - vähintään! Jos vähentyis sit relaksanttienkin syöminen. Ja se ruokailu - se pitää pistää kans kuosiin. 
   Siinä oiskin tavoitetta syksylle: lihashuolto ja ruokailupuoli kuosiin ja ei kun treeniä vaan samaan malliin. Ootan ihan sikana, että pääsen taas salille syksyllä. Nyt kuitenkin haluan ottaa kaiken irti kesätöistä, paistella makkaraa ja syödä uusia perunoita. Yritän ottaa rennosti nyt kesän - kahvakuulailla silloin kun ehtii ja jaksaa ja toivoa että se riittää pitämään kunnon yllä. Kasvattaa sitä ei tarvitse - jätetään sekin syksyn tavoitteisiin. Joka tapauksessa voin olla tyytyvinen itseeni - salikärpänen puraisi oikein toden teolla ja kuntosali pysyy harrastuksissa jatkossakin.

Mites te, puhuuko kuvat puolestaan vai kuvittelenko vain näkeväni kehitystä? Ja haluatteko, että syksyllä palaillaan treenipostausten pariin? Kommentteja kehiin rohkeesti!

~ Roosa ~

  PS. Häiritsee muuten pienoisesti, etten saa otettua kunnon selkäkuvia itse. Ja en nyt mieluusti viitsinyt veljiä pyytää räpsimään kuvia, kun niitä ei hirveesti mun blogi kiinnosta ja oon niin tarkka, että heidän ottamat kuvat vois pistää suoraan paikkaan mappi Ö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3