maanantai 26. syyskuuta 2016

Mun päivä 1/3: Vapaapäivä Jämsässä

Sain tänä aamuna aamupalapöydässä yksin istuessani huikean inspiraation, jonka syttymistä olin odottanut koko blogiurani ajan...tänään teen My Day -postauksen! Ryhdyinpä sitten tuumasta toimeen ja tässäpä sitä tulee. Eli tässäpä mun maanantai-päivä.

7.50

Äiti herättää mut varmaan viidennen kerran. Hän lähtee itse töihin ja mun tehtävä on katsoa, että siukut lähtee tien varteen koulubussia oottamaan ajallaan. Lisäksi pitäisi laittaa petivaatteet tuultumaan ja siivota yläkerta. Siukut syö aamupalaa ja päätän mennä vielä sohvalle makoilemaan. Virhe.

9.35

Herään sohvalta ja laittelen hetken maailmaa kohdilleen. Muistan tyttöjen pistäneet reput selkäänsä kasin jäljestä. Katson pihalle, eikä siellä näy ketään. Teen tästä päätelmän, että tytöt ovat ehtineet bussiin ja sen kyydissä kouluun. Keitän itselleni kahvia, teen aamupalaa ja katson sitä syödessäni yhden jakson verran Ex-onnellisia MTV-katsomosta. Kiireettömät aamut on niiiin mua varten. Ei kai mulla niin kiire ole äidin antaman siivouskäskyn suorittamisen kanssa?

10.30

Aamupala on syöty ja Ex-onnelliset katsottu. Siivoan keittiön kaikkien aamupalalla käyneiden jäljiltä. Suuntaan ajatukseni siihen moodiin, että siirryn imuroimaan yläkerran. Mutta ensin pitää vaihtaa päivävaatteet ylle (pitkähihainen ja ihanan pehmeät leggingsit) yökkäreiden sijaan. Ja näköjään pedata ainakin yksi peti ja korjata kasa vaatteita lattialta alakerran pyykkikoriin...

~ 11.00

Äiti tuo veljeni kotiin lukemaan kirjoituksiin. Veli on siis aamulla ollut maantiedon kurssikoetta tekemässä. Äiti äkäilee etten ole laittanut eteisen penkillä olleita petivaatteita ulos tuultumaan. Hupsis...Äidin veikkaus yläkerran imurointi-tilanteesta osuu myös oikeaan. Äiti tosiaan luuli pystyvänsä pesemään yläkerran lattiat veljen tuonnin yhteydessä, mutta se siirtyi nyt kyllä iltapäivään. Autan laittamaan petivaatteet eteisestä pihalle tuultumaan ja sen jälkeen lähden (vihdoin!) imuroimaan yläkertaa. Sillä välin äiti tyhjentää pyykkikoneen ja lähtee takaisin töihin.




12.10

Olen saanut siivottua yläkerran. Katson itseäni ensimmäistä kertaa tälle päivää peilistä ja päätän tehdä huomiovärjätyille hiuksilleni jotain. Viidennen yrittämän jälkeen olen tyytyväinen ponnarikampaukseeni..

12.20

Saan inspiraation vielä yläkerran vessan pesemiselle ja roskien viemiselle. Laitan myös nuoremmalleni veljelleni viestin, että jos hän välttämättä haluaa imuroida oman huoneensa, se pitää tehdä heti hänen tultuaan koulusta. Äiti on nimittäin kahden jälkeen tulossa kotiin ja ensimmäisenä hänen listallaan on lattioiden peseminen. 


~ 13.00

Lämmitän jääkaapista itselleni perunamuusia ja lihapullia. Katselen huomenna alkavan neliviikkoisen työharjoitteluni alustavia aikatauluja.  


13.45

Olen vaihtanut niin mukavat leggingsini farkkuihin ja ehostanut naamani iltapäivän asiointireissua varten. Tarkoituksena on mennä auttamaan äitiä kirpputoripöydän kanssa ja käydä matkahuollossa lataamassa bussikortti seuraavan neljän viikon Jämsä-Jyväskylä-Jämsä -reissaamista varten.

14.00 

Avaan koneen kirjoittaakseni tämän postauksen alun valmiiksi luonnoksiin. Lisäksi pitäisi listata huomenna alkavan harkan henkilökohtaiset vahvuuteni ja tavoitteeni. Saatuani koneen auki, sähkökatko yllättää. Sammutan koneen, sillä luulemme veljeni kanssa sähköttömyyden kestävän ainakin puolisen tuntia. Mutta yllätymmekin toistamiseen - 5 minuuttia ja sähköt palaavat. Aukaisen koneen ja aloitan harkkajutuista. Kun saan ne valmiiksi, lähetän paperit sähköpostitse harkkaohjaajalleni. Sen jälkeen avaan Bloggerin.

~ 14.45

Äiti ja loputkin sisarukseni ovat saapuneet kotiin ja vietämme yhtestä välipala/kahvihetkeä keittiön pöydän ääressä. Äiti kertoo, että tunnin päästä on lähtö Jämsään. Sitä ennen pitää saada petivaatteet takaisin sisälle ja ne lattiat pestyä. Menen kuitenkin vielä hetkeksi koneen ja Bloggerin äärelle.

15.05

Nuorempi veljeni on saanut huoneensa imuroitua ja rahtaamme petivaatteita takaisin sisälle. 



15.35

Olen valmiina lähtemään asioille. Kerrankin reippaasti ennen viime tippaa. Niinpä kävelen hetken pihalla ja ihastelen takapihamme vaahteraa.

15.45

Minä, äiti ja pikkusiskoni lähdemme Jämsään. Molemmilla siskoillani on soittotunti, pienemmällä jopa kaksi: ensin yksinsoittoa puoli tuntia ja sitten ryhmäsoittotunti melkein heti perään. Viemme tytöt musiikkiopistolle ja sen jälkeen menemme äidin kanssa tavaroiden vientireissulle kirppikselle.

16.00

Kirpputorilla. Veimme äidin kanssa eilen hänen ja kahden tätini yhteiskirppispöydälle monta laatikollista tavaraa ja nyt tuomme vielä yhden laatikollisen kirjoja ja vaatteita lisää. Päivän aikana pöydän ympärillä on selkeästi käynyt kuhina ja huomaammekin ainakin muutaman taulun, kaksien lasten välikausihousujen ja pinollisen kirjoja löytäneen uudet omistajansa. Siivoilemme levinneitä vaatepinoja, hinnoittelemme uudet tavarat ja lisäämme ne muiden tavaroiden joukkoon myyntipöydälle. Myös toinen tädeistäni tulee paikalle katsomaan, onko tavara tehnyt kauppansa.



16.30

Olemme hakemassa toista siskoani hänen ensimmäiseltä soittotunniltaan. Yleensä äiti on vienyt hänet kävellen ryhmäsoittotunnille, mutta päätämme, että nyt mennään autolla. Mun on nimittäin ehdittävä käydä lataamassa se bussikortti. Äiti jättää minut lähelle Matkahuoltoa ja vie siskoni soittoryhmään. Sovimme tapaavamme kymmenen minuutin kuluttua ja kävelevämme hakemaan vielä musiikkiopistolla olevaa toista siskoani hänen soittotunniltaan.


16.42

Kortti ladattu ja tilini on 148 euroa keveämpi!

~ 17.00

Musiikkiopistolla äidin kanssa. Siskoa etsiskellessä näen yhden tutun ja ihanan tytön parin vuoden takaa, jolloin olin hänen luokallaan kouluavustajana. Ilokseni tyttö tunnistaa minut, halaamme ja vaihdamme nopeasti kuulumiset. Sitten lähdemme äitini ja siskoni kanssa kohti kauppaa.

17.25

Ruokakaupassa. Ostan itselleni tulevan työviikon eväät.

17.50

Pienemmän siskoni ryhmäsoittotunti loppuu. Haemme hänet ja suuntaamme kohti kotia.

18.10

Kotona. RUOKAA!

18.25

Avaan Bloggerin uudestaan. Tajuan poistaneeni vahingossa kännykästäni sen muistion, johon olin laittanut ylhäälle päiväni aikatauluja. Päänsisäistä manausta. Onneksi kuitenkin ottamissani kuvissa on kellonajat kuvien tietoihin tallentuneina. Huokaisen ja aloitan kirjoittamaan.


19.40

Päivä tähän hetkeen asti kirjattu ylös. Lähden etsiskelemään reppua seuraavan päivän työkamppeita varten. Löydän siskoni vanhan koulurepun ja päätän, että se saa toimia seuraavan kuukauden työreppunani. Keräilen reppuun tavaroita huomista varten. 

19.45

Suihkuun.

20.00

Uusi Päivä alkaa!

21.00
 
Luen siskoille iltasadun.

21.15

Lataan päivän aikana ottamani kuvat koneelle, kirjoitan tämän postauksen loppuun, julkaisen sen ja painelen vielä hetkeksi alas katsomaan TV:tä hereillä olevien perheenjäsenteni kanssa. Vahvan empiirisen todistusaineistoni perusteella veikkaan, että painan pääni tyynyyn klo 23 kohdalla. Pestyäni ensin vähäiset hampaani tietysti! ;)

Tässäpä tällainen ensimmäinen kunnon My Day -postaus. Suunnitteilla on samanlaiset vielä yhdestä harkkapäivästä sekä yhdestä "normaalista" koulupäivästä Ylivieskan päässä sitten loka/marraskuussa. Mitäs mieltä ootte - kiinnostaako lukea välillä tällaisia? :)

~ Roosa ~

2 kommenttia:

  1. On todella kiinnostavaa luettavaa! Paljon ehtii tapahtua yhdessä päivässä. Ja terveisiä äidillesi. Luulen, että hänellä täytyy olla paksu allakka täynnä aikatauluja pitkälle eteenpäin, jotta voi pyörittää tuota karusellia koko ajan, tosin apulaisiakin löytyy omasta kodista.Terv. Tuula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista ja terveisistä, Tuula! :) No, kyllähän noita menoja on ruksattu aika paljon perhekalenteriin, omiin kalentereihin ja perheemme whatsapp-ryhmäkin on hyvä informaation lähde kiireisinä päivinä. :) Ja kyllä se on myös omasta halusta, taidosta ja asenteesta paljon kiinni. Vanhemmat on joskus päättäneet ison perheen hankkia ja sen arjen pyörittämisessä pärjätä. Kunnioitettavan hienosti hommaa ja arkea ovat pyörittäneet jo vuosia :)

      Poista

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3