perjantai 25. heinäkuuta 2014

Yhteistyö on voimaa



 Aidoitettu Kakaristo, josta en viittiny ottaa lähempäää kuvaa ihan vieressä olevien pihojen takia


Viikon päästä ne ovat täällä - autot, bussit, ihmiset ja vauhdin huuma. Elikkäs siis Neste Oil Rally Finland. Silloin ralliautot kaahaavat täällä Jämsässä. Itseä lähimpänä on Ouninpohjan ajot ja siitä Kakariston osuus täällä alhojärvellä ( toinen rallipätkähän Jämsässä on Leustu). Perheeni asuu siitä kuuluisasta Kakaristonmutkasta 2 kilsan päästä eikä myöskään kaukana Keltaisen talon hyppyristä, joten ihmispaljous näkyy ja kuuluu.
   Perheelleni ja alhojärven kylälle rallit tarkoittavat muutakin kuin ihmismassoja. Se tarkoittaa ennen kaikkea työtä - ja etenkin etukäteistyötä. Kylällämme pyörii urheiluseura Alhon Aki, jonka pj iskä tällä hetkellä on. Alhon Aki on hommannut paikalle kakaristoon järkkärit, 2 kioskia+myyjät sekä parkkipaikan ohjaajat - myös yöksi. Näitä vapaaehtoisia on etsitty ja hoidettu jo alkutalvesta lähtien mukaan - siitä päivästä, kun tiedettiin, että rallit tulevat myös tänä vuonna alhojärvelle. Se rallipäivän työ on vain jäävuoren huippu.
   Etukäteistyöhön lukeutuvat lisäksi ruoan ja juoman hommaaminen kioskiin - lettutaikinan valmistus ja voileipien tekeminen edellisenä päivänä, makkaroiden tilaaminen sekä makkarapussien taittelu. Taittelimme niitä veljeni kanssa eilen ja tänään yhteensä 1000 kappaletta ja niitä taitellaan vielä muutamassa perheessä lisää saman verran. Kakaristo on tänään aidoitettu pienellä porukalla kuntoon turvatarkastusta varten. Lisäksi on varmasti muitakin asioita - pieniä ja tärkeitä - joita en itsekään tiedä.
   Tähän kaikkeen osallistuu reilut sata henkeä - nuorista 14-16-vuotiaista vanhuksiin asti. Kukaan ei valita hellettä, vaikka aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta. Kukaan ei kysy, milloin tästä maksetaan tai miksi ei makseta. Halutaan hoitaa tämä hyvin kotiin. Hyvin onnistuneita rallitalkoita voidaan sitten myöhemmin juhlia rallibileinä syksyllä.
   Jos siellä ruudun toisella puolella on joku, joka aikoo lähteä ralleihin katsojaksi tässä pieni pyyntö: olkaa aurinkoisia, iloisia ja positiivisin mielin. Noudattakaa järkkäreiden ohjeita ja nauttikaa. Katsojien positiivisuus tarttuu järjestäjiinkin ja on paras kiitos ja palkka pitkäkestoisesta vapaaehtoistyöstä. :)

Itse en ole rallifani (en juurikaan välitä ralliautoista), mutta makkarapussien taittelu sai miettimään sitä, kuinka ison työn takana tämä kaikki on. Ja ei, minä en vihoissani niitä pusseja taitellut. Taittelin niitä iloisin mielin - sain olla kantamassa oman korteni kekoon yhteiseksi hyväksi. Halusin myös tällä postauksella kertoa ja avartaa teille tätä työtä, mikä rallien takana on. Kaikki ei tule itsestään - ei mikään iso tapahtuma. Olkaamme siis kiitollisia kaikille, jotka uhraavat  vapaa-aikaansa mihin tahansa vapaaehtoisuustyöhön - se on kullanarvoista! Kiitos heille!

~ Roosa ~ 

  
Ps. Onneks ne ei oo aidoittanu koko alhojärveä...idyllisiä lenkkimaastoja löytyy kyllä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3