perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen viettoa



Eilen päättyi yksi kiireellinen työviikko ja vaihtui neljän päivän lomailuun. Kiirastorstain messun kautta sitten porukoiden luokse pääsiäisen viettoon.
   Meille on siis äidin ja mummun (äidinäiti) kanssa muodostunut tavaksi käydä kiirastorstain messussa. Ikään kuin sitten siitä laskeudutaan pääsiäisen viettoon. Muuten ei kylläkään uskonnollisuus näy meidän pääsiäisen vietossa. Itsellä toki on uskonnollinen vakaumus (ja veljellä - kai?), mutta muu perhe onkin sitten ihan vain tapakristittyjä. Pääsiäisenä on tärkeintä viettää perheen kanssa yhteistä aikaa, syödä pääsiäismunia ja olla vaan. Mitään perinteisiä juhlaruokiakaan meillä ei ole - tarkoitan tällä lammasta. Sillä kyllähän meillä perinteitäkin on, joista ainakin me lapset hauamme pitää kiinni. Pääsiäisenä me haluamme syödä linnunpesiä ja pashaa. Mämmit voi jättää suosiolla iskälle. Linnunpesät ovat ihan jotain muuta, kuin mitä nimi antaa ymmärtää - yksinkertaisuudessaan ne ovat lihapullia, joiden sisälle on laitettu keitetty kananmuna. En ihan kehdannut osallistua eilen opehuoneen keskusteluun pääsiäispöydän guormet-ruoista :D Totuus on, että kukaan meistä lapsista ei varmasti pitäisi lampaasta ja olemme niin perinteistä kiinni pitäviä, että ei hevillä luovuttaisi perunamuusista ja linnupesistämme...
   Tänään ollaankin oltu yhdessä, paitsi veljeni, joka tulee tänään kaverinsa luota yökylästä ja iskä lähtee yöksi töihin. Ollaan pelailtu, käyty äidin ja siskon kanssa lenkillä sekä herkuteltu syklaalla, ambrosiankakulla ja banaanikakulla. Harvoin pelaamme lautapelejä, mutta jotenkin näin lomien aikaan, kun koko perhe (tai ainakin suurin osa) on koolla, otamme lempipelimme esiin ja alamme pelaamaan. Nytkin on viikolopuksi suunnitteleillä pelailla useampaa peliä ilman älylaitteiden piipitystä ja läsnäoloa. Keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeintä - nimittäin toisiimme :) 

Mitä te teette pääsiäisenä - onko teillä perinteitä, joista haluatte pitää kiinni?
Viettäkää rauhallinen ja iloinen pääsiäinen! :)

~ Roosa ~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vain kommentoimaan, kuulen mielelläni sinusta <3